GALLERI FÅGEL • 23 feb – 17 mar 2019

 

 

 

Filippa Bjerling

 

”Målandet är för mig en process och ett letande och människan spelar alltid en central roll i mina bilder – jag utgår från henne. Som ett första steg i denna process har hon tecknats ned i reella miljöer.

Till exempel har jag iakttagit och tecknat henne på Westbahnhofs tågstation i Wien, i Berlins tunnelbanesystem, på en parkbänk vid Promenade des Anglais eller på Malmö Centralstation. Här befinner hon sig i ett flyktigt skeende och hon möts av andra människor som färdas i samma rymd, i samma väntan.

Vilka av dessa som blir hennes medmänniskor och följeslagare, vilka färger hon ikläder sig, har förmodligen varken hon eller jag vetskap om. Men i denna rymd uppstår nya möten och konstellationer bildas. Kanske kommer dessa att bestå, kanske upplöses de återigen.”

 

 Showroom Stockholm
CARP ART, Korphoppsg. 42
On-to  12-18  •  Fr-lö  12-16